dressup games fight games battle games
sv. Luka PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Nedjelja, 18 Listopad 2015 00:00

svlukaDanas Crkva časti spomen na svetoga Luku. On je pisac evanđelja i Djela apostolskih.O njemu ne znamo mnogo, osim da nikada nije upoznao Isusa i nije bio jedan od apostola koji su pratili Krista do muke i smrti na križu.

Ažurirano Subota, 17 Listopad 2015 21:25
Više...
 
TOMA MORE - MUČENIK, 22. LIPNJA PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 09:57

toma more»Čovjek svih vremena«. Thomas More (1478-1535) bio je jedan od najistaknutijih predstavnika engleskog renesansnog humanizma. Bio je pravnik, teolog, filozof, govornik, pjesnik, povjesničar, znanstveno kompetentan intelektualac, izvrsno je vladao grčkim i latinskim jezikom. Pisao je najviše na latinskom jeziku, kao jeziku onodobne obrazovane Europe, ali, za sunarodnjake, pisao je i na engleskom jeziku. Prema svim povijesnim izvorima Thomas More je bio izuzetno plemenit čovjek: duboko istinoljubiv, čovjekoljubiv, principijelan.

Ažurirano Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 10:03
Više...
 
Sveta Skolastika - 9. veljače PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Nedjelja, 08 Veljača 2015 21:27

skolastikaKada govorimo o svecima, rijetko razmišljamo o braći i sestrama, posebice blizancima, koji su proglašeni svetima. Jedan primjer takvog odgoja u Božjoj milosti, doveo je do svetosti brata i sestru, Benedikta i Skolastiku. Pri porodu im umire majka, a odgoj malene djevojčice preuzimaju časne sestre u samostanu.

Više...
 
Svijećnica (Prikazanje Gospodinovo u hramu) PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Ponedjeljak, 02 Veljača 2015 13:47

prikazanjeuhramuU Hramu se dogodio susret Boga i čovjeka. Pravednik Šimun dugo je čekao dolazak obećanoga Spasitelja. Njegovo cijeloživotno čekanje došlo je ka svome kraju. Stoga u večeri svoga života zahvaljuje;

„Sad otpuštaš slugu svoga, Gospodaru, po riječi svojoj u miru. Ta vidješe oči moje spasenje tvoje koje si obećao…Svjetlost na prosvjetljenje naroda, i slavu puka svoga izraelskog.“

Šimun je prepoznao dijete. Bio je to znak koji je dugo čekao. Krist je taj znak. A mi, kršteni u njega, nosimo taj znak na sebi, i svojim djelima trebamo svijetliti kao znak - znak koji vodi u vječni život; putokaz onima koji su zalutali; jer „Bog“ je za mnoge još uvijek „znak osporavan“. Pozvani smo osvijetliti tamu ovoga svijeta i biti svjetlo jedni drugima; put koji iz tame vodi u svijetlo svijeta.

 
Početak iz punine Božje ljubavi PDF Ispis E-mail
Autor Zlata   
Srijeda, 31 Prosinac 2014 11:31

bogorodicaBog je iz preobilja svoje dobrote i svoga bitka stvorio svijet, a u njemu čovjeka kao svoga partnera. I svijetu i čovjeku odredio je granicu koja je samo njemu znana. Sve osim sebe Bog je ograničio kategorijom vremena. A da je sve na ovome svijetu prolazno svjedoči nam najbolje dolazak Nove godine. Svake godine se radujemo nečemu što nas dovodi sve bliže našem kraju.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Siječanj 2015 16:27
Više...
 
Stranica 1 od 8