Projekt – Zajednička obnova crkava u Nuštru i Beškoj

projekt obnova

Župa Duha Svetog Nuštra i župa Beška započeli su prekograničnu suradnju sa prijavom projekta zajednička obnova crkava u Nuštru i Beškoj“ na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Ugovor o financiranju između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, potpisan je 05. travnja 2024. godine.

Sredstva za provedbu Programa osiguravaju se u Državnom proračunu Republike Hrvatske u okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u nadležnosti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost investicije je 39.556,53 eura, od kojih je župi Nuštar kao vodećem partneru dodijeljeno 7.785,15 eura a župi partneru iznos od 31.771,53 eura.

U našoj nadležnosti se prema  planu okrečila unutrašnjost crkve u Nuštru. Prilikom tih radova župa je financirala nove elektroinstalacije u crkvi a općina Nuštar je financirala ugradnju četiri velika klima uređaja. Prilikom završetka radova u Nuštru a za vrijeme radova u Beškoj održan je susret vjernika. Vlč. Krešimir Jukić, župnik iz Nuštra predvodio je misu u nedjelju 22.9.2024. nakon svete mise upriličeno je zajedničko druženje te su dogovoreni daljnji susreti.

 

grb

 

 

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije financiralo

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske

 

Naziv projekta: Zajednička obnova crkava u Beški i Nuštru