Blagoslov jela u doba korone

Ove godine, ne mogu blagosloviti jelo za Uskrs na uobičajeni način u crkvi. Neka se blagoslov obavi u obitelji kao „kućnoj crkvi“ na način da roditelji (otac ili majka) nakon zajedničke molitve Očenaša, zazovu Božji blagoslov na ovaj način:

 

POSVETNA MOLITVA USKRSNE HRANE

 

Predmolitelj:

 

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga

.

Svi se prekriže i odgovore: Amen.

 

Predmolitelj:

 

Uskrs je blagdan obnove čovjeka i svijeta. Kristovom smrću i uskrsnućem otkupljen je čovjek i cijeli svemir. Zato nam odsada valja živjeti novim životom. Neka nas svaki obrok podsjeća i poziva na gozbu tijela i krvi Kristove, na ljubav koju je Isus pokazao na posljednjoj večeri i na lomljenje kruha u kojem su učenici prepoznali uskrsloga Gospodina, da u blagovanju blagoslovljene hrane, u zajedništvu svoga obiteljskog stola budemo trajno povezani s uskrslim Gospodinom i živimo kao novi ljudi.

Oče naš… – zajedno uglas.

 

Predmolitelj:

 

Svemogući Bože! Ti si htio da učenici u Emausu prepoznaju Krista uskrsloga u lomljenju kruha. Blagoslovi + ovaj kruh, meso, jaja… da i mi koji ovo budemo blagovali danas i svakog dana našega života s vjerom susrećemo tvoga uskrslog Sina, od njega primamo kruh života te po njemu i sami dostignemo slavu uskrsnuća. Koji živi i kraljuje u vijke vjekova. Amen.

 

Svi se prekriže govoreći: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

 

Preuzmi molitvu