naslovna

Duh Sveti sišao je danas među naše krizmanike

Danas je u našoj župnoj crkvi Duha svetoga proslavljen sakrament svete Potvrde. Krizmanim uljem pomazano je 85 krizmanika iz Nuštra te filijala Cerić i Marinci. Sveti Duh nastanio se u srca naših krizmanika po nadbiskupovom izaslaniku svećeniku, profesoru Teološkog fakulteta u Đakovu dr. sc. Vladimiru Dugaliću.

 

naslovna

 

Slavlje je proteklo u nadasve svečanom ozračju, u prepunoj župnoj crkvi s našim krizmanicima, roditeljima i kumovima u prvom planu. Naš, uvijek na visini, pjevački zbor mladih predvođen Mateom Tomić, iznimno je za današnje slavlje nadopunjen našom violinisticom Aleksandrom Stočko, čija je violina današnju svečanost Krizme učinila posebnom.

Krizmanici su na početku slavlja, nakon pozdrava krizmatelju Dugaliću i prigodnog dara (slike našeg župnika Slavka) vrlo nadahnuto izveli i recital, čiji je autor također naš župnik Slavko Vranjković. Zaslužne za današnje svečano ozračje su svakako i naše vrijedne vjeroučiteljice, koje su krizmanike marljivo pripremale i dovele do današnjeg svečanog trenutka.

Duh Sveti je danas upravljao našim srcima u svom domu, našoj župnoj crkvi, koja i nosi njegovo veliko ime. Neka današnja proslava ostavi vječiti trag u srcima naših krizmanika te neka vođeni vjerom, ljubavlju i nadom, hrabro kroče stazama života, a neka ih Duh Sveti koji im je danas udijelio svoje darove bude uz njih u sve dane s obje obale rijeke života.

 

krizmanici0m

 

nekoliko fotki