aljmas1

Hodoćašće prvopričesnika u Aljmaš

U subotu 21.05.2016. su prvopričesnici župe Nuštar, filijala Cerić i Marinci posjetili Aljmaš i svetište Gospe od Utočišta. Zajedno s njima su išle njihove vjeroučiteljice, katehistice Mirjana Srednoselec, Tihonija Zovko, Mihaela Špoljarić, te gđa. Katica Janjić. Nakana ovog hodoćašća bila je zahvaliti Gospi na svim milostima koje su naši prvopričesnici primili tijekom priprave i na sam dan prve pričesti.

aljmas1

Djeca su se molila za svoje potrebe, ali i potrebe svojih obitelji. Lijepo i svečano je bilo na misnom slavlju na kojem su uz nas, sudjelovali i drugi hodočasnici. Župnik Markić nas je upoznao sa poviješću sela, crkve i svetišta. Zahvaljujemo mu na toploj dobrodošlici.

aljmas2

 

Obišli smo Gospinu kapelicu „Na lipi“, gdje smo se zajednički pomolili i napili vode na bunariću koji se nalazi uzkapelicu.

 

aljmas3

 

Na brdu „Kalvarija“ su djeca predmolila križni put. Naš hodočasnički dan završio je kratkim odmorom, druženjem i igranjem uz obalu Dunava.

 aljmas4

 

Veliko hvala svima koji su sudjelovali, a posebno svim našim prvopričesnicima. Neka Gospa Aljmaška svim župljanima, po molitvama naše djece, udijeli obilje svoga blagoslova.