PB175939

Kanonska vizitacija u župi

PB175939U sklopu redovite kanonske vizitacije naše župe, nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić  sa suradnicima  mons. Lukom Marijanovićem i vlč. Mariom Brkićem posjetili su našu župu te sve važne ustanove u našoj župi.

Nadbiskup se tijekom dana susreo sa brojnim predstavnicima udruga u župi, molitvenih zajednica, čitačima, pjevačima, ministrantima, predstavnicama župnog Caritas-a te najbližim župnikovim suradnicima članovima ekonomskog i pastoralnog vijeća, koji su ga upoznali sa svojim doprinosom životu zajednice u kojoj živimo, mičemo se i jesmo.

U sklopu vizitacije posjetio je i važne ustanove u župi, općinu, školu, Dom za psihički bolesne osobe.

 

 

IMG 20150217 184554-Optimized

 

Nakon cijelodnevne vizitacije služio je večernju svetu misu, na kojoj su nazočili i roditelji krizmanika i prvopričesnika. U prigodnoj propovijedi pozvao je sve nazočne na “novu evangelizaciju”, naglašavajući kako svatko od nas na svom licu mora nositi blagost, poniznost te razumijevanje za svoje bližnje poglavito ljude koji ne dolaze na svetu misu redovito ili nikako, te u njima na taj način potaknuti pitanje “Zašto su ljudi koje susreću tako dobri?”, a kao odgovor treba im se nametnuti misao “Mora zato što su vjernici, što vjeruju u Isusa Krista, što idu u crkvu…”