pp1

Predstavljanje prvopričesnika u Ceriću

pp1

Prošle je nedjelje proljeće stiglo i u crkvu sv. Katarine u Ceriću, koja je procvjetala prvopričesnicima! Naime, 26 ovogodišnjih prvopričesnika predstavljeno je župnoj zajednici, a sve do Prve pričesti, crkvu će krasiti nizovi cvjetova prvopričesnika.

U svakom cvijetu je fotografija jednog prvopričesnika, koji se već pola godine pod vodstvom Marije Maslov intenzivno pripremaju za sakramente pomirenja i euharistije. Cvijet simbolizira zajedništvo: zajedništvo u obitelji, u razredu i zajednicu okupljenih oko euharistijskog stola.

pp1

 

Istaknuo je to i naš župnik, Slavko vranjković, koji je oslikao motive koji povezuju naše cvjetove. Naime, kao što cvijet ne može rasti bez vode i svjetla, tako i djeca – teško će cvasti bez obiteljske i Božje ljubavi, potrebne da bismo mogli radosno pristupiti euharistijskom stolu pod prilikama kruha i vina.

Djeca su se zajednici predstavila i pjesmom, a prilikom prozivanja njihova katehistica, Marija Maslov, poesbice je istaknula nadu da će ovi prvopričesnici svojim životom ne samo procvjetati, nego i donijeti obilat plod na korist čitave naše zajednice. Također se zahvalila župniku, roditeljima i svima koji ovu djecu prate svojim molitvama.

Zajednica vjernika u Ceriću, 4. svibnja postat će bogatija za 26 novih redovitih pričesnika:

 

pp2   1. Ivan Balić

   2. Petra Ban

   3. Josip Cindrić

   4. Darko Čuljak

   5. Filip Čurčić

   6. Mihael Dakić

   7. Mislav Felja

   8. Leon Jurkić

   9. Nina Kljunić

  10. Dominik Končevski

  11. Anđela Krajinović

pp3  12. Ana Livajušić

  13. Matea Matančević

  14. Martin Mudnić

  15. Marija Pajtak

  16. Ana Penić

  17. Lea Puharić

  18. Filip Runjaić

  19. Anđela Skokić

  20. Ivan Sladeček

  21. Lorena Sladeček

  22. Patrik Sučić

pp4  23. Ivona Šegović

  24. Ivana Voćanec

  25. Gabrijel Vrselja

  26. Marko Zovko