jubileji

PROSLAVA BRAČNIH JUBILEJA U CERIĆU

U prepunoj filijalnoj crkvi svete Katarine u Ceriću, u nedjelju 17. studenoga 2013. svoju vjernost posvjedočili su bračni parovi koji su ove godine slavili neki od svojih bračnih jubileja: Dragica i Mate Balić proslavili su četrdesetu obljetnicu; petnaestu obljetnicu Sanja i Branko Cikač, Mirjana i Stevo Končevski, Hrvoje i Danijela Mecanović, Mirna i Igor Sanković, Anamarija i Igor Šimunović, Vedrana i Stjepan Zovko; desetu obljetnicu Mirta i Goran Čelig te Renata i Darko Čuljak.

 jubileji

Svetu misu, u zajedništvu svih okupljenih služio je vlč. Slavko Vranjković, koji je u svojoj propovijedi istaknuo: znati živjeti zajedništvo, istinsku predanost i vjernost, ljubiti istinu i nositi se s izazovima vremena nije jednostavno niti lako. Danas su među nama bračni parovi koji slave jedan od jubileja i s nama žele podijeliti svoju radost. Kao zajednica vjernika radujemo se s njima i od srca im čestitamo. Za njih ćemo danas moliti da ustraju i dalje u svojim obećanjima koje su po svetom sakramentom ženidbe jedno drugom obećali. Neka ih Gospodin blagoslovi u njihovim životima i udijeli snagu za svakodnevno svjedočenje uzajamne vjernosti i ljubavi.

Pedeset godina bračnog zajedništva proslavili su Mirko Zovko i Zora r. Markić. Vjenčali su se 1963. godine u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Pologu, Bosna i Hercegovina. U Slavoniju su se doselili 1967. i nastanili se u Ceriću. Bog ih je u zajedničkom životu obdario s petero djece, od kojih je četvero živih. Imaju sedmero unučadi.

jubileji1

Svojom skladnom pjesmom svetu misu obogatio je naš zbor „Credo“. Nakon svete mise bračnim parovima vlč. Vranjković je uručio prigodne zahvalnice i cvijeće.

Ovogodišnjoj proslavi bračnih jubileja pridružila se i Općina Nuštar prigodnim darovima: bračnom paru koji je slavio pedeset godina bračnog zajedništva Zori i Mirku Zovko uručena je prigodna slika, a ostalim bračnim parovima donačelnik općine gosp. Drago Mrkonjić uručio je licitarska srca.