zupa duha svetoga nustar 12

Proslava Tijelova u Ceriću

cericSvetkovina Tijelova proslavljena je u filijalnoj crkvi sv. Katarine u Ceriću, svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik . U propovijedi je istaknuo trajnu prisutnost Tijela i Krvi Kristove pod prilikama kruha i vina kojoj smo došli zahvaliti i zamoliti za blagoslov, pomoć i zaštitu.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Uređenju sjenica koje u Ceriću nazivamo sivnicama odazvali su se mnogi. Kako je tradicija sve „četiri strane sela“ uređuju svoju sivnicu i od zaborava čuvaju običaj uređenja u ručno rađene ukrašene ponjavce i otarke .

U uvodnoj riječi na početku procesije župnik je istaknuo kako nas svaka od ovih sivnica podsjeća na određena razdoblja našega života kada smo uvijek iznova dolazili u Crkvu i hranili se kruhom života s euharistijskoga stola. Vjernici su kod svake postaje pobožno slušali Riječ Božju i molili za sve članove naše zajednice: djecu, mlade, odrasle i starije osobe. Euharistijsko slavlje završilo je blagoslovom s Presvetim te pjesmom Tebe Boga hvalimo. Posebnom svečanom ugođaju doprinijeli su članovi i članice KUD“ Slavko Mađer“ odjeveni u narodne nošnje.