zupa duha svetoga nustar 4

Proslavljeni bračni jubileji u Ceriću

1U prepunoj filijalnoj crkvi sv. Katarine u Ceriću, 8. studenoga 2015. na 32. nedjelju kroz godinu, svoju vjernost posvjedočili su bračni parovi koji su ove godine slavili neki od svojih bračnih jubileja.


 

 

Četrdeset i petu obljetnicu braka proslavili su Anka i Stjepan Mecanović; tridesetu obljetnicu Marija i Martin Šimunić, Ljubica i Ivica Vrselja; dvadeset i petu Jasna i Leonard Štivić; dvadesetu Antonija i Josip Voćanec. Ove godine proslavi se pridružio sa svojom petom obljetnicom bračnog života bračni par Kristina i Željko Culek iz Nuštra.

Svetu misu u zajedništvu svih okupljenih predvodio je župnik vlč. Slavko Vranjković koji je u svojoj propovijedi istaknuo da bračni parovi koji danas slave svoje jubileje pokazatelj su svima nama da je moguće živjeti u ljubavi, vjernosti i praštanju. Zajednički život nije moguć bez obiteljskoga ( gdje se hrani tijelo) i euharistijskoga stola ( gdje se hrani duša). Oni su danas došli Bogu zahvaliti da dar ustrajnoga zajedničkoga života i zamoliti da ih i dalje prati svojim blagoslovom i zaštitom.

 

1

 

Šezdeset godina bračnog zajedništva proslavili su ove godine Mila i Ante Jukić.

Ante i Mila r. Čolak iz Cerića, vjenčali su se 1955. godine. U zajedničkom životu Bog ih je obdario s dvoje djece. Imaju petero unučadi.

 

2

Pedeset godina zajedništva proslavili su Ana i Vinko Šanić.

Vinko i Ana r. Nedoklan iz Cerića, vjenčali su se 1965. godine. Bog ih je u zajedničkom životu obdario s dvoje djece, imaju šestero unučadi i dvoje praunučadi.

 

3

 

Svojom skladnom pjesmom svetu misu obogatio je naš zbor „Credo“. Nakon svete mise bračnim parovima vlč. Vranjković je uručio prigodne zahvalnice i cvijeće.

Proslavi bračnih jubileja i ove godine prigodnim darovima pridružila se i Općina Nuštar: bračnim parovima koji su slavili šezdeset i pedeset godina bračnog zajedništva uručene su prigodne slike, a ostalim bračnim parovima donačelnik općine gosp. Drago Mrkonjić uručio je licitarska srca.