IMG 20190317 100830

U Ceriću predstavljeni ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici

U crkvi svete Katarine u Ceriću, u nedjelju 17. ožujka predstavljeni su u znaku ribe ovogodišnji prvopričesnici koji se već više od pola godine intenzivno pripremaju za sakramente pomirenja i euharistije.

 

IMG 20190317 100830

 

 

Zajednica vjernika u Ceriću od 5. svibnja postati će bogatija za 28 novih redovitih pričesnika: David Babinčak, Dora Balić, Ivano Balić, Helena Ban, Stjepan Bašić, Mihovil Čurčić, Antun Dakić, Ivano Dakić, Mia Dakić, Lara Jurkić, Lucija Kljunić, Damjan Krajinović, Gabrijel Krajinović, Benjamin Krajinović, Daniel Markasović , Mia Markasović, Filip Mecanović, Sara Mravlinčić, Dominik Nedoklan, Niko Puharić, Larisa Radošević, Roko Runjaić, Gabrijel Salak, Katarina Sanković, Lucija Slaviček, Dominik Sučić, David Štivić, Marta Zovko.

Gđa Tihonija Zovko zamolila je sve okupljene da i dalje svojom molitvom prate djecu i pomognu im rasti u mudrosti i milosti kako bi svoju vjeru potaknuti primjerom svojih obitelji i zajednice radosno svjedočili i živjeli.

Djeca su predstavljanje popratila pjesmom: „Zaveslaj na pučinu mora, zaveslaj na duboko, na drugu strane lađe, baci mreže svoje na moju riječ!“

IMG 20190317 095533

 

Na koncu predstavljeni su i krizmanici (njih 29) naše zajednice koji će sakrament sv. potvrde primiti u Nuštru 26. svibnja 2019.

 

Tekst i fotografija: Tihonija Zovko