vjera i djela

Portal Vjera i djela o vlč. Slavku Vranjkoviću

Iznenadna i neočekivana smrt bivšeg župnika Slavka, na čudan način me povezala sa urednicom portala katoličkih teologa Vjera i djela gospođom Snježanom Majdandžić-Gladić. Znao sam za i pratio suradnju bivšeg župnika Slavka i Portala te ponekad na stranice župe prenosio Slavkove objave. Velečasni Slavko mi je često i  spominjao gospođu Snježanu, kako ga opet traži da napiše nešto o…

Kad sam doznao da je vlč. Slavko preminuo, ta vijest me duboko dirnula. Nisam očekivao da je tako nešto skoro moguće, iako me pomalo zabrinuo Slavkov izgled i iscrpljenost te tuga i uznemirenost, koju sam uočio pri posljednjem kratkom susretu vani kod lijesa naše drage vjeroučiteljice Mire. Pripisao sam to potresenošću poradi Mirine smrti.

Uznemirenost me natjerala na kreativnost, sjeo sam za računalo i napisao tekst  Slavko Vranjković – u sjećanje. Kad sam završio tekst i objavio ga na mrežnim stranicama župe, vjerujem ne slučajno, pala mi je na pamet suradnja vlč. Slavka i portala Vjera i djela. Iako nisam poznavao gospođu Snježanu, pronašao sam mail Portala i poslao joj obavijest o smrti vlč.  Slavka Vranjkovića, smatrajući kako to ona mora što prije doznati. Vrlo brzo mi se zahvalila na mailu i lijepim riječima se osvrnula na moje Sjećanje, uz puno toplih riječi o vlč. Slavku i njihovoj suradnji. Na portalu katoličkih teologa objavila je svoje Sjećanje… pa ako Vas zanima pročitajte.

 

vjera i djela