zahvalnica ceric2013

Zahvalnica u Ceriću

 

zahvalnica ceric2013

 

U filijalnoj crkvi sv. Katarine u Ceriću, slavljena je 13. listopada misa zahvalnica za plodove zemlje i ljudskog rada. Okupljene vjernike na početku svete mise pozdravio je župnik vlč. Slavko Vranjković ističući kako je plodna slavonska ravnica i ove godine urodila mnogovrsnim plodovima na kojima izričemo Bogu zahvalnost za sve njegova dobročinstva.


U svojoj propovijedi vlč. Vranjković govorio je o tri majke koju svaki vjernik u svom životu poštuje i kojoj zahvaljuje. Prva majka je naša majka koja nas je rodila, odgojila, koja je za nas molila, koja nas je učila; druga majka je Blažena Djevica Marija kojoj se molimo u našim potrebama, kojoj zahvaljujemo na uslišanim molbama, koju častimo u njenim svetištima, a treća majka je naša majka zemlja, naša Slavonija, koja rađa, hrani, koju volimo, za koju smo spremni i vlastiti život dati.

U prigodnoj procesiji darove: križ, svijeće, tamjan, grudu zemlje, žito i kukuruz, brašno i kruh, povrće i voće, hostije, vino i vodu te cvijeće, obučeni u narodne nošnje prinijeli su na oltar članovi KUD-a „ Slavko Mađer“ . Liturgijsko slavlje animirao je Zbor „Credo“ iz Cerića.