zupa duha svetoga nustar 4

1. KOLUMNA 25. ožujka 2011.

PAPA  U HRVATSKOJ 1

„Dolazi papa!“.

„Još nam samo on treba!„ Što nam može dati i koliko će to koštati? Duhovno ionako nije na cijeni. Kako mu se da u uzavreli hrvatski lonac?

Kome dolazi?

Kršćanskom narodu?

Imamo 88 % katolika, praktičnih vjernika manje. Malovjernima smeta ako Crkva govori, šuti, gradi, ima, nema, opominje, ukazuje. Važnije im je imati, nego biti čovjek. Novac je Bog, a moralna načela padaju pred profitom. Žive kao da Boga nema, ogorčeni jer ih Kristovo Evanđelje osuđuje, pa crno gledaju na vodstvo Crkve, a popove svrstavaju u lopove.

Obiteljima?

Kakva je tvoja? Moli li zajedno? Prošle godine 3136-ero djece živi kod jednog od razvedenih roditelja, a toliko ih ima bez posla, gladnih, umornih od života!

Strankama i liderima?

„Dva Hrvata, tri stranke, svaki svoju i tuđu, ali zajedničku u interesu Hrvatske nikako! “Umjesto da služe – vladaju, obećavaju, a ne mogu ispuniti jer su im predizborni programi u rušenju, pa po starom receptu, izabrani, najprije zbrinu sebe i svoje, a onda narod.

Mladima bez budućnosti?

Prosvjeduju s pravom, bez pravog vodstva, upotrebom nasilja  i bez jasne strategije.

Medijima?

Utrkuju se u nabrajanju tuđih grijeha i afera, pa se stiče dojam da je ovo zemlja loših ljudi. Zar nema ništa pozitivno? „Najmanje vide koji ne žele vidjeti!“. Ako vas novinar upita „ima li među vama poštenih rodoljuba, pravih vjernika i heroja, recite: „Osim mene nema!.

“Kome papa dolazi?

Vodstvu Crkve?

Sijači Riječi Božje i sami proživljavaju krizu i nesnalaženje. Gube zbog gradnje siromaštvo, titule, prisnost, taštine, Isusovu jednostavnost, obrane mira, zaboravljajući da je, progonjena Crkva zbog svog nauka, Kristu najbliža.

Dolazi Crkvi, a to si ti!

U svojim članovima  bila je i ostala čuvarica vjere, obitelji, kulture i nacionalne baštine. „Pontifeks“, graditelj mosta, dolazi 4. i 5. lipnja da učvrsti veze u građanima Hrvatske „od srca do srca, od zemlje do neba“.

Nastavak slijedi!