zupa duha svetoga nustar 8

Blagdan svetog Stjepana u Ceriću

Na blagdan svetog Stjepana, u filijalnoj crkvi svete Katarine u Ceriću, župa Duha Svetoga Nuštar,  svetu misu predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić,  uz koncelebraciju  župnika vlč. Slavka Vranjkovića.  Obraćajući se na početku okupljenim vjernicima od srca je zaželio sretan i blagoslovljen Božić, radostan što i ove godine može zajedno sa svima nama slaviti svetu misu o blagdanu svetoga Stjepana. 


svStjCeric

 


Crkva na poseban način nakon rođenja Isusa Krista, stavlja pred sve nas lik svetoga Stjepana istaknuo je nadbiskup Hranić i nastavio: „  Njegova vjera u Isusa, njegova spremnost biti žrtvom za vlastito uvjerenje svima je nama putokaz. Svi ćemo mi jednoga dana stati pred Sudca živih i mrtvih, nećemo mi suditi jedni drugima, nego ćemo biti suđeni po vlastitim djelima. Mogao je Stjepan napraviti isti što su i njemu: osuditi, kamenovati, vrijeđati. Ali to nisu djela vjere. To  djela ljudi.

Vjera nas uči praštanju, pomirenju i milosrđu. Iako se čini da u vlastitim životima gubimo ako živimo po djelima vjere, znamo da ćemo jednoga dana upravo po tim djelima biti u zajedništvu sa onima koji su prije nas otišli obilježeni znakom vjere.

 

 Pjesmom uz tamburašku pratnju cerićkih tamburaša predvođenih Miroslavom Štivićem svojoj skladnom pjesmom  predvodio jer zbor „ Credo“.