zupa duha svetoga nustar 11

Božićni koncert u Ceriću

Nakon svete mise na sv. Stjepana, uslijedio je božićni koncert koji su za ovu prigodu zajednički izveli članovi crkvenoga zbora „ Credo“, Dječji zbor, te Dječji zbor župe Mučeništva svetoga Ivana Krstitelja iz Berka uz tamburašku pratnju.

 

ceric svstjepan djzbceric

(Dječji zbor Cerić)

Koncert je pjesmom „ Radujmo se „ započeo zbor Credo, nastavljen s pjesmom „ Isuse maleni“ koju je otpjevao Dječji zbor. Uslijedile su pjesme „ Oj Djetešce moje drago“ (Credo), „ Djetešce nam se rodilo“ (Dječji zbor), te „ Oj pastiri /Radosna nam je ura (Credo).

Koncert je nastavljen nastupom Dječjeg zbora župe Berak koji su uz pratnju svojih tamburaša pjevali tradicionalne božićne pjesme.

 

cer svstjepan 2015 berak

( Dječji zbor Berak)

U drugom dijelu koncerta zbor Credo i Dječji zbor otpjevali su pjesme: „ Kad Isus dolazi“, „ Deck the Halls“, „U dane Božića“, „ Radujte se narodi“, „ Iznad naših se poljana“ i pjesmu „ Božić slavi sve“.

 

cer svstjepan 2015 credo

(Zbor Credo Cerić)

Svakoj pjesmi prethodio je prigodni tekst koji je za ovu prigodu odabrala učiteljica Evica Dakić.

U ime crkvenog odbora filijale crkve svete Katarine gosp. Vjekoslav Podoreški prigodnim se riječima zahvalio svima koji su ove godine pridonijeli da proslava Božića bude tako lijepa. Simboličnim darovima zahvalio se obiteljima Bešlić, Jakopiček, Maslov, Štivić, Švetak i Voćanec koje su o Božiću prijašnjih godina darovali velike božićne jelke.

Na koncu koncerta okupljenoj zajednici obratila se voditeljica Zbora Credo gđa. Jasmina Puharić rekavši kako zbor Credo iz Cerića slavi svoj skromni jubilej: 10 godina neprekidnog djelovanja. Započeo je s radom 2005. godine s voditeljicom gđa. Marijom Maslov i instrumentalnom pratnjom gospodina Miroslava Štivića. Kroz zbor su se izmjenjivali pjevači, svirači i voditelji. Sve što danas Zbor jest duguje onima koji su svoje znanje i vještine utkali u rad zbora. Uz zahvalu svima koji su ove godine pridonijeli još jednom koncertu u Ceriću, a na poseban način gostima iz Berka gđa. Puharić svima je od srca zaželjela sretan i blagoslovljen Božić.