299944563 2193315967486155 2345605813498332256 n

Ceranci i Šiškovčani se oprostili od našeg novog župnika

Riječima punim ljubavi Ceranci i Šiškovčani se oprostili od našeg novog župnika Krešimira Jukića, prenosimo u cijelosti:

Poštovani i dragi naš župniče Krešo,

počet ćemo ovo obraćanje u ime svih naših župljana, mudrom izrekom koja glasi: “Kada si dobar u nečemu – to ćeš svima reći. Ako si izvrstan u nečemu – to će svi reći Tebi.”

Pa evo, mislim da smo i rekli i pokazali da ste bili izvrstan župnik! Ako nismo to rekli kroz svih ovih 8 godina, onda svakako jesmo u posljednjih 8 mjeseci od kada smo naslutili da bi mogao doći ovaj dan, sasvim normalan i uobičajen za jednu župu, ali ne i za našu! Jer sasvim neuobičajeno i novo bilo je, barem nama Cerancima i Šiškovčanima, prihvatiti župnika, sa svim Vašim vrlinama a dakako i ponekom manom. Jednostavno smo “kliknuli” čim ste došli, i prihvatili Vašu radišnost, kreativnost, aktivnost – spoznavši odmah da imate takvu energiju kakva je očito potrebna našoj župi.

Vašim dolaskom unaprijedili smo duhovni život, dolazili na mise u velikom broju, svetkovine i blagdane slavili sudjelujući maksimalno u obredima, rado se uključivali u razne molitvene grupe, u karitativni rad… nikada nismo imali toliko čitača, tri zbora… djecu koja su uključena u vjerski život… hvala Vam na tome.

Obnovili smo zajednički obje crkve, i u Cerni i u Šiškovcima, a nikada nam niste određivali koliko moramo dati. Cijenili smo radove koje ste inicirali, a koji su onda postali slika naše župe i našega mjesta… hvala Vam na tome.

Uredili smo naš Grac kojega ste otvorili cijelome selu i svi su dobronamjernici ovdje dobrodošli, pri tome, ponavljamo, niste zanemarili duhovnu stranu naših života, dapače, digli ste ju za nekoliko razina na više.

Sjetimo se samo pandemijske zime 2020./21. kada smo sve, a baš sve nedjeljne i blagdanske mise imali na otvorenome, bez obzira na kišu, snijeg, hladnoću, i kada su dolazili i stari i mladi, u istom broju kao da smo u grijanoj i toploj crkvi… i dok je padala kiša vi ste stojeći na kiši zazivali kišu milosti …

koji bi to još svećenik prihvatio, 3 takve mise u jednom danu izlažući i svoje zdravlje?

O Vašem zdravlju ne treba ni govoriti, ono je postalo i naša briga, baš kao što ste i Vi zajedno s nama dijelili sve naše bolesti, požare, nesreće… molili ustrajno kad je trebalo, plakali s nama kad smo ispraćali sumještane, jednako se i veselili svim našim radosnim trenucima… a mi se nikada nismo toliko smijali za vrijeme misnog slavlja, s nestrpljenjem smo čekali svaku nedjelju jer nismo znali što nas čeka… Vaše su propovijedi doista bile drugačije, istina, ponekad i malo poduže, ali izdržali smo … a tek nezaboravna putovanja na koje ste poveli i neke koji bi se teško na njih sami odvažili … hvala Vam na svemu tome.

I mogli bi tako nabrajati još dugo, ali nećemo. Vi znate da će nam nedostajati Vaš vedar duh, smisao za šalu, nepredvidivost, hiperaktivnost, revolucionarnost i nadasve iskrenost i povjerenje koje nam pružate …

I na kraju još jedna misao, poznatog kršćanskog misionara Jima Elliota: „Gdje god da jeste, budite tamo u potpunosti! Iskoristite maksimalno svaku situaciju za koju smatrate da je posljedica Božje volje.“

Ne sumnjamo u Vas.

A mi Vam želimo, najprije, Božji blagoslov u svemu ispunjen duhovnim i tjelesnim zdravljem, zatim dosta mudrosti i razboritosti, obilje kvalitetnog bureka i zrelih trešanja, i župljane barem upola dobre kao što smo mi

Bog Vas vodio i blagoslovio….