zupa duha svetoga nustar 6

KRIŽNI PUT MLADIH 2013.

križNaša je župa bila domaćin dijela Križnog puta mladih koji se održava 8. put u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Okupljeni pod geslom „Učvrsti nam vjeru i ljubavi plam”, 50-ak mladih iz naše župe zajedno je hodilo križnim putem dugim 27 km, u molitvi sjedinjeni s više od 3000 mladih iz cijele nadbiskupije. Križni put je započeo na Memorijalnom groblju u Vukovaru, a zajedničko euharistijsko slavlje u crkvi sv. Filipa i Jakova, predvodio je mons. Đuro Hranić, pomoćni biskup i generalni vikar.


 Više fotografija u Galeriji

 

Iako je bilo hladno, svi su sudionici radosno molili, pjevali, a mnogima nije bilo teško niti klečati kod molitve na postajama Križnog puta. U našoj se župi molilo 6 postaja Križnog puta: U Marincima, kod crkve Rođenja bl. Djevice Marije i kod groblja, u Nuštru kod crkve sv. Ane i kod crkve Duha Svetoga (odnosno na trgu u Nuštru) te u Ceriću kod spomenika braniteljima (na groblju) i crkve sv. Katarine.

 

Naši su mladi hodom u pokori pokazali kako ostvariti zajedništvo, a posebno su zahvalni Općini Nuštar koja im je platila prijevoz do Vukovara. Osim toga, naša je zajednica mlade srdačno dočekala te im je, za vrijeme odmora na Trgu dr. Franje Tuđmana u Nuštru, pripremljena okrjepa u organizaciji Općine Nuštar, mladeži HDZ-a i udruga s našeg područja. Tako su vrijedne ruke članova HSKPD „Seljačka sloga“ Nuštar, KUD-a „Slavko Mađer“ Cerić, Vezilje i zbor „Credo“ iz Cerića pripremili raznovrsna peciva i kolače, iskazujući im dobrodošlicu u našu župu, a ujedno dajući tako svoj doprinos žrtvi Križnog puta mladih.

 

Potaknuti dobrim raspoloženjem unatoč vremenskim (ne)prilikama, naši su mladi izrazili želju i ubuduće sudjelovati na Križnim putevima. U svima nama koji smo danas međusobno podijeliti žrtvu, pokoru i molitvu, umor, nepregledne kilometre hoda po cičoj zimi koja nas je iskušavala svojim neočekivanim dolaskom –zasijala je velika radost kada smo konačno stigli do cilja. Jer, svatko se od nas na ovome putu našao tražeći osobni put; na kojem je jednom zalutao, zastranio, ili je jednostavno zaboravio vjerovati da postoji.