zupa nustar 1200

Ljetni kamp u Gunji

Studentski katolički centar Palma (SKAC) i Udruga Magis, u dogovoru s đakovačko-osječkim nadbiskupom mons. dr. Đurom Hranićem, organiziraju Ljetni radni kamp u Gunji od 20. srpnja do 9. kolovoza za pomoć poplavljenim područjima. Prijave se produžuju dok ne budu popunjeni svi termini. Kapacitet kampa je 50 osoba po terminu. Prvi termin od 20. do 26. srpnja je popunjen, a ostali su: od 27. srpnja do 2. kolovoza te od 3. do 9. kolovozaPromjenjena je i lokacija kampa. Susretljivošću mještana Gunje, kamp će biti smješten u centru sela, na području osnovne škole. Spavat će se u šatorima (muški i ženski).

Nadbiskup Hranić poziva mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije, napose animatore koji su završili formaciju “Mladi za mlade”, da se prijave u kamp. 

Svaki sudionik prijavljuje se za samo jedan od ponuđenih termina. Dobno ograničenje  za sudjelovanje je od napunjenih 18 do 32 godine. Dolazak i okupljanje je u nedjelju do 16 sati na autobusnom kolodvoru u Županji (Zagrebačka ulica 14). Dolazak u Županju je u vlastitom aranžmanu (autobusom ili automobilom). Od autobusnog kolodvora će biti organiziran prijevoz do kampa. Povratak je u subotu, kada će također biti osiguran prijevoz do Županje, odakle je povratak ponovno u vlastitom aranžmanu. Polazak iz kampa je u 13 sati. Sudionici volonteri pokrivaju samo troškove prijevoza do Županje i natrag, a sam boravak na kampu se ne plaća. Više informacija o ljetnom radnom kampu može se naći na mrežnim stranicama SKAC-a: www.skac.hr.