xDSC06095

NEDJELJA DOBROGA PASTIRA


xDSC06095Na večernjem misnom slavlju naša župna zajednica imala je drage i rado, a tako rijetko viđene goste. Svojim prisustvom počastio nas je mladomisnik, velečasni Vedran Mešanović, župni vikar župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima koji je predvodio misno slavlje zajedno sa našim župnikom Slavkom. On se u propovijedi osvrnuo na evanđeoski tekst o Kristu, Dobrome Pastiru koji poziva radnike na njivu svoju. Nije to glas koji čuje svatko, nije to ni zapovijed, to je jednostavno ljubav koja te zove i ostavlja ti potpunu slobodu – pristati ili odustati; naglasio je vlč. Vedran. Posvjedočio je svoju radost  i zanos koji je sve jači tijekom ovih deset mjeseci koliko je prošlo od kada je iz ruku nadbiskupa Marina primio sveti red svećeništva. Vjerujem da nas se sve dotaknula njegova mladost i predanost Kristu.

Poslije njega svoje svjedočanstvo iznio je bogoslov Robert  Almasi, koji je rodom iz Zmajevca. Njegov put ka Sjemeništu bio je potpuno drukčiji od puta njegove subraće bogoslova. Naglasio je ljepotu te različitosti, te pozvao sve nas na predanu i ustrajnu molitvu za Crkvu i njene svećenike, za redovnike i redovnice i sve one u kojima raste klica poziva; neka se hrabro i radosno odazovu Kristu, Dobrome Pastiru.

xk

Bogoslovi su predvođeni đakonom, ovogodišnjim mladomisnikom, kojega od svetoga reda dijele još dva mjeseca: Josipom Levakovićem, animirali misno pjevanje i klanjanje koje su čitali  ovogodišnji krizmanici. Nakana klanjanja bila je naša zajednička molitva  Gospodinu za svećenička i redovnička zvanja.


Na kraju te lijepe i svečane večeri svima je riječi zahvale uputio naš župnik izrazivši želju da ovakvih druženja bude još mnogo. Uz blagoslov, pošli smo svojim kućama ponijevši sa sobom zahvalu i molitve Gospodinu da nikada ne ostavi svoj narod bez svojih pastira, duboko svjesni istine da:  

Crkva bez svećenika – nije Crkva.