godina20vjere logo

Otvorenje godine vjere u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

godina vjere logoĐAKOVO (TU) – Godina vjere u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji započet će u subotu, 13. listopada u Đakovu, a na župnoj razini 14. listopada u svim župnim zajednicama Đakovačko-osječke nadbiskupije. Prvi dio slavlja početka Godine vjere odvijat će se u Dvorani biskupa Mandića u zgradi Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice, a drugi dio u Prvostolnoj crkvi sv. Petra, apostola.


Nakon uvodne molitve u 9 sati, prvo predavanje u dvorani biskupa Mandića na temu “Smisao i ciljevi Godine vjere” održat će dr. Stanislav Šota, koordinator Pastoralnog centra. O “Katekizmu katoličke Crkve kao udžbeniku Đakovačko-osječke nadbiskupije kroz Godinu vjere” govorit će Josip Filipović, nadb. povjerenik za liturgijski pastoral. A o sredstvima društvenog priopćavanja i ulozi župnih dopisnika u animiranju crkvene i društvene javnosti za upoznavanje sadržaja vjere Katoličke Crkve i promicanju nove evangelizacije govorit će dr. Drago Tukara, kancelar i Martina Kuveždanin, tajnica Tiskovnog ureda.

Pontifikalno euharistijsko slavlje početka Godine vjere na nadbiskupijskoj razini u prvostolnici sv. Petra predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, a započet će u 11 sati.

Na slavlje početka Godine vjere na nadbiskupijskoj razini pozvani su svi svećenici; redovnici i redovnice; vjeroučitelji i suradnici u župnoj katehezi djece, mladih i odraslih; Članovi Odbora za naviještanje pri Župnim pastoralnim vjećima, svi župni dopisnici te svi ostali župni suradnici i vjernici koji se žele pridružiti zajedničkom slavlju.