ceric pp1 1

Proslavljena Prva sveta pričest u Ceriću

Na treću vazmenu nedjelju, 1. svibnja 2022. po prvi puta 12 prvopričesnika pristupilo je oltaru u svečanom euharistijskom slavlju kojega je u crvki sv. Katarine u Ceriću predslavio župnik Slavko.

 

xceric pp1

 

 

Uz prigodne recitacije, molitve i pjesme zajedno s vjeroučiteljicom Tihonijom Zovko   prvopričesnici Pavle Balenović, Noel Bošnjak, Marta Čurčić, Elena Eraković, Kiara Krajinović, Lara Marjanović, Iva Panđa, Dorijan Patrčević, Ivan Slaviček, Petra Štivić, Patrik Štivić i Ana Zovko posvjedočili su s kolikom su radošću iščekivali svoj veliki dan, dan Prve svete pričesti.

 

pp ceric2

 

 

Prigodni recital pod nazivom „S Isusom nismo sami„ za naše prvopričesnike napisao je župnik Slavko, a prilagodila i djecu uvježbala učiteljica Eva Dakić. Skladnom pjesmom djecu je pratio zbor „Credo“ i gđa. Jasmina Puharić koje je tijekom katehetske priprave na sakrament s djecom uvježbala pjesme koje su djeca s veseljem radosno na svetoj misi pjevala.

Djeca i roditelji, te okupljeni vjernici za proslavu Prve svete pričesti pripremali su se trodnevnicom koju je od srijede 27. do petka 29. travnja u crkvi sv. Katarine predslavio župnik Slavko.

 

Tekst : Tihonija Zovko

Fotografije: Tihonija Zovko, Kristina Krajinović