zupa nustar 1200

PROSLAVLJENI BRAČNI JUBIJELI U CERIĆU

U prepunoj filijalnoj crkvi sv. Katarine u Ceriću, 30. studenoga 2014. na prvu nedjelju došašća svoju vjernost posvjedočili su bračni parovi koji su ove godine slavili neki od svojih bračnih jubileja:

Četrdeset i petu obljetnicu braka proslavili su Verka i Marko Jurkić; četrdesetu obljetnicu Mara i Vinko Blažeković; dvadesetu obljetnicu Kata i Branko Nedoklan, Klara i Mladen Šprem; desetu obljetnicu Katica i Darko Babinčak, Marija i Josip Čurčić.

 

1

 

Svetu misu u zajedništvu svih okupljenih predvodio je župnik vlč. Slavko Vranjković koji je u svojoj propovijedi istaknuo kako je simbolično što bračni parovi svoj jubilej slave upravo na prvu nedjelju došašća. Slika adventskog vijenca slika je vjenčanog prstena. Krug je simbol vječnosti i vjernosti. Zahvalio je bračnim drugovima što su i dalje ostali vjerni svojim zavjetima koje su izrekli na dan svojega vjenčanja, rekavši da škola za brak ne postoji. Život je škola za brak, ustrajnost, žrtvu i predanje. Vaša djeca su Vaši spomenici. U njima Bog će prepoznati vašu vjeru i vaše lice. Vjerujete da je Božja ljubav Vas spojila. Sve je to Božja ruka učinila.

 

 

Pedeset godina zajedništva proslavila su ove godine dva bračna para: Barica i Pavo Krajinović te Marica i Jure Vrselja.

Pavo i Barica r. Pavlic, vjenčali su se 1964. godine u Goričanu, u Međimurju. Bog ih je u zajedničkom životu obdario s dvoje djece, imaju šestero unučadi.

 

2

 

3

 

Svojom skladnom pjesmom svetu misu obogatio je naš zbor „Credo“. Nakon svete mise bračnim parovima vlč. Vranjković je uručio prigodne zahvalnice i cvijeće.

Kao i prošle godine, proslavi bračnih jubileja pridružila se i Općina Nuštar prigodnim darovima: bračnim parovima koji su slavili pedeset godina bračnog zajedništva uručene su prigodne slike, a ostalim bračnim parovima donačelnik općine gosp. Drago Mrkonjić uručio je licitarska srca.

Na koncu svete mise, ispred crkve zapaljena je prva adventska svijeća uz molitvu i pjesmu. Adventski vijenac oko velikoga križa izradila je i ukrasila Udruga „ Vezilje“ iz Cerića.