tijelovo22 b

Tijelovo 2022

Svake godine isto, a potpuno drugačije… tako bi se moglo opisati slavljenje ovogodišnje svetkovine Tijelova, u župnoj crkvi u Nuštru.

Iako naizgled isto događanje, misa, prigodne pjesme, narodne nošnje, tijelovska procesija od sivnice do sivnice koje su nuštarske snaše ukrasile svojim umjetničkim rukotvorinama – župnik Slavko se uvijek pobrine da svojim tekstovima dopre do uha i što je važnije srca nazočnih vjernika.

Zato sam napisao isto, a potpuno drugačije.

Tko je slušao, mogao je uživati (osim u lijepom pjevanju našeg zbora) u svakoj pročitanoj ili izgovorenoj riječi o četiri etape ljudskog života (djetinjstvo, mladost, zrela dob i starost) te izvući za sebe snažnu poruku i pouku… 

Vjerujem da će neki slijedeći župnik, nastaviti stogodišnju tradiciju proslave svetkovine Tijelova na način koji se do sad slavila ili će kao i mnogo toga, ostati tek u riznici sjećanja… dok mi koji pamtimo, živimo.

 

Eto pokušali smo “odraditi” i tradicionalne Tijelovske košare na kraju, ali bez naše vjeroučiteljice Mire nismo baš uspjeli. Od sveg srca joj želimo brz oporavak i povratak, jako nam nedostaje u svim aktivnostima u župi.

Stoga prenosimo lanjske Tijelovske košare.