Veliki četvrtak

Misom večere Gospodnje, na veliki četvrtak spominjemo se ustanovljenja euharistije, njome završava korizma, a otpočinje Vazmeno trodnevlje.

U našoj župnoj crkvi na Misi večere Gospodnje, okupila se sva naša župna zajednica te u Gospodinu pozvani sljubili srca u molitvi, ali i u pjevačkom zboru koji nas je, kao rijetko kad, svojom harmonijom vodio u teško dokučive dubine naših srca – nama na radost,  a Bogu na slavu.

Krist je na ovaj svijet došao ne da mu služe, nego da služi, ta ljubav Kristova se prenosila i u obredu pranja nogu odabranim muževima naše župne zajednice.  Na kraju liturgije prenesen je Presveti sakrament na počasno mjesto, a oltar je ogoljen.

Nakon mise okupljeni u molitvi i pjesmi probdjeli smo Getsemansku uru, promišljajući kako o smrtnoj tjeskobi Isusovoj koji se, uz usnule apostole,  krvavim znojem znojio znajući što ga sve čeka na putu do Golgote, tako i o svojim životima propitujući snagu naše vjere. Osim što je predvodio molitvu, župnik se potrudio i scenskim ugođajem, igrom svjetla i zvuka dočarati atmosferu  Getsemanskog vrta, na obroncima Maslinske gore.

Malo bliže povijesti – Veliki četvrtak 6. travnja 2023.