zupa duha svetoga nustar 4

PROSLAVLJENI BRAČNI JUBILEJI U CERIĆU

U prepunoj filijalnoj crkvi sv. Katarine u Ceriću, 20. studenoga 2016. na nedjelju Krista kralja svoju vjernost posvjedočili su bračni parovi koji su ove godine slavili neki od svojih bračnih jubileja:

Četrdeset i petu obljetnicu braka proslavili su Đurđica i Ivan Maslov, Marija i Ivan Slaviček; četrdesetu Ruža i Ivan Orlovčić, Katica i Slavko Podoreški; tridesetpetu Zdenka i Andrija Mecanović, Katica i Ivan Štivić; tridesetu Biserka i Stevo Balog, Olga i Vlatko Car; dvadesetu Patricija i Marin Ivanković; petnaestu Andrea i Danko Kljunić, Tihonija i Pero Zovko.

 

Svetu misu u zajedništvu svih okupljenih predvodio je župnik vlč. Slavko Vranjković koji je u svojoj propovijedi istaknuo da bračni parovi koji danas slave svoje jubileje pokazatelj su svima okupljenima koliko je važno u zajedničkom životu praštati, voljeti, služiti a nadasve rasti zajedno u slozi i razumijevanju. Zajednički život nije moguć bez obiteljskoga ( gdje je hrani tijelo) i euharistijskoga stola ( gdje se hrani duša). Oni su danas došli Bogu zahvaliti da dar ustrajnoga zajedničkoga života i zamoliti da ih i dalje prati svojim blagoslovom i zaštitom.

 

svi

 

 

 

Pedeset godina zajedništva proslavili su Ruža i Tomo Matačević te Marija i Stjepan Vuksan

Tomo i Ruža r. Verić iz Cerića, vjenčali su se 1966. godine. Bog ih je u zajedničkom životu obdario s dvoje djece.

 

tir

 

Stjepan i Marija r. Kušenić iz Cerića vjenčali su se 1966. godine. Bog ih je u zajedničkom životu obdario s četvero djece, imaju šestero unučadi.

 

simm

 

Svojom skladnom pjesmom svetu misu obogatio je zbor „Credo“. Nakon svete mise bračnim parovima vlč. Vranjković je uručio prigodne zahvalnice i cvijeće.

Proslavi bračnih jubileja i ove godine prigodnim darovima pridružila se i Općina Nuštar: bračnim parovima koji su slavili pedeset godina bračnog zajedništva uručene su prigodne slike, a ostalim bračnim parovima donačelnik općine gosp. Drago Mrkonjić uručio je licitarska srca.